Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Folly Arborétum borkóstolással

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Google túra
 • Videó
 • Vélemények
 • Jelentkezés
2021. október 9
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

Előző időpont: 2021.05.22.

Előző időpont: 2021.05.22.

Családi kedvezmény:
1 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 10%
2 felnőtt és 1 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 20%
2 felnőtt és 2 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 30%
2 felnőtt és 3 gyerek (14 éves korig): Gyerekkedvezmény: 40%

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Budapest, Népliget - Székesfehérvár, Albapark Autópálya Étterem

Folly Arborétum

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus Áruház parkolójában, indulás a kora reggeli órákban. Mai napunk úti célja az 5 hektáros Folly Arborétum. Az arborétum Badacsonyörsön található, amely ciprus- és cédrus – liget- elsősorban fenyőfélék gyűjteménye. Terméskővel burkolt, fák között kígyózó tanösvényeiről, árnyas pihenőiről sok száz pompás, ritka fenyőt láthatunk a Badacsony, az Örsi – hegy, az Ábrahám-hegy és a halványkékbe vesző víztükör ölelésében. Különleges látvány az óriástobozú, Kaliforniában őshonos fenyő, ananász nagyságú tobozaival, vagy a romantikus csüngő cédrusok, de a csodás himalájai cédrus is szemet gyönyörködtető. Ahogy egyre feljebb kanyargunk a gondozott ösvényeken, úgy tágul a balatoni panoráma, melyet teljes nagyságban a kert legmagasabb pontjára épített, sajátos, tobozra hajazó alakú kilátótoronyból élvezhetünk. Az arborétum környéki szőlőbirtokon már hosszú ideje folytat a család termelést, pár éve boraik palackozva is kaphatók, a címkén stílusosan egy cédrus sziluettje látható. A legfontosabb szőlőfajták az olaszrizling, a rajnai rizling, a kéknyelű, a muscat ottonel, a szürkebarát és a budai zöld. Sétánk mellett egy borkóstolón is részt veszünk: az itallap kínálatából tetszőlegesen választott 3x1dl bor, borkorcsolyaként sajtválogatással kiegészítve. A szabadban eltöltött nap után indulunk vissza Kecskemétre. Utunkat megszakítjuk Pákozdnál, ahol az úgynevezett Bogár halmon emelték a világ legnagyobb huszárszobrát, a Miskahuszár szobrot. A hungarikummá választott huszárság rekord méretű szimbóluma 70 tonnás és 13,01 m magas. Érkezés Kecskemétre az esti órákban.

Magyarország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Magyar Köztársaság
 • Főváros: Budapest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 93 036 km2
 • Vallás: katolikus (66%), protestáns (28%)
 • Hivatalos nyelv: magyar
 • Időeltérés: nincs

Földrajz: Magyarország a Kárpát-medence középső és nyugati, alacsony fekvésű harmadára terjed ki, kétharmad része

Magyarország Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország. Az országot északról Szlovákia, északkeletről Ukrajna, keletről és délkeletről Románia, délről Szerbia és Horvátország, délnyugatról Szlovénia, nyugatról Ausztria határolja.

Fő- és egyben legnépesebb városa Budapest. 100 000 lakosnál népesebb városai még Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár.

Az ország 1955 óta ENSZ, 1990-től az Európa Tanács, 1996 óta – egyebek között – az OECD, 1999 óta a NATO, 2004 óta az Európai Unió, 2007. december 21-e óta pedig a schengeni övezetnek is tagja, és egyik alapítója az úgynevezett Visegrádi Együttműködés szervezetnek.

Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország. Államformája köztársaság.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás költségét (autóbusz) és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A belépőjegy árát az Arborétumba, borkóstolóval.

Belépőjegy borkóstolóval: kb. 3.000 Ft/fő

A fakultatív belépőjegyek tájékoztató jellegűek!
A programváltozás jogát irodánk fenntartja!

 

Használd a lenti térképet/térképeket, és ismerd meg a környéket. És ha szeretnéd, a következő utunkkal akár te is ott lehetsz. Kellemes városnézést.
Drón videók, 360 fokos videók, és bemutató videók.Élmény beküldése

Még nincs felhasználói vélemény. Legyél te az első aki véleményt küld be.

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!