Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Erdélyi kiruccanás

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Jelentkezés
2017. október 14 - 2017. október 15
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Szálloda
Reggeli
Biztosított

Arad, Temesvár és Vajdahunyad

1.nap: Találkozás Kecskeméten, a volt Domus áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A délelőtti órákban érkezünk meg a magyar történelemhez oly sok szállal kötődő Aradra. Séta a városközpontban: a Kultúrpalota, a Városháza, a Csanádi Palota, az Állami Színház épületei mellett a Minorita templom jelentik a legfontosabb látnivalókat. Tiszteletünket tesszük a vár melletti felállított aradi vértanúk emlékművénél. Ezt követően Temesvárra utazunk, megtekintjük a főbb látnivalókat a Dóm-téren és környékén: római katolikus dóm, szerb ortodox székesegyház, Szentháromság-szobor, katolikus püspöki palota, stb. Továbbmegyünk Vajdahunyadra, ahol a Hunyadiak ősi fészkét, a várat keressük fel. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat.    

Gyulafehérvár, Tordai-hasadék és Kolozsvár

2.nap: Reggeli után Gyulafehérváron kezdjük a városnézést olyan gyönyörű épületekkel, mint például a Szent Mihály székesegyház, ami Hunyadi János nyughelye, vagy a Római Katolikus Érsekség. Folytatjuk utunkat tovább a Tordai-hasadékhoz. A hasadék Erdély egyik leglátogatottabb természeti látványossága, 1938 óta védett terület. Egy nagyobb beszakadt barlangrendszerből jött létre, ezt a beszakadt völgyet mosta a benne folyó Hesdát-patak ki sok-sok ezer éven keresztül, míg elnyerte a mai formáját. Utunk utolsó állomása Erdély történelmi központja és legjelentősebb városa, Kolozsvár, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt (Mátyás király szülőháza, Fellegvár, Séta tér). Érkezés Kecskemétre a késő éjszakai órákban.

Románia

Általános információk:

 • Hivatalos megnevezés: Román Köztársaság
 • Főváros: Bukarest
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 237 500. 00 km2
 • Hivatalos nyelv: román
 • Vallás: pravoszláv
 • Időeltérés: +2óra a közép-európai időhöz viszonyítva.

 
Földrajz: 
Románia Kelet-közép Európában található. Szomszédos országai: északkeletről Ukrajna és Moldova, nyugatról Magyarország és Szerbia, délről Bulgária. Keleten a Fekete-tengerrel határos. A Kárpátok szinte az egész ország területén végig vonul. Kárpátoktól délre és keletre, Havasalföldön és Moldvában dombságok vannak, amelyeket széles alföldek követnek. Románia Szerbiával és Bulgáriával alkotott határai nagy részét a Duna képezi, ami az ország legnagyobb folyója is egyben. A folyó szerepe a közlekedésben, áruszállításban is igen jelentős. Románia folyóit a Duna gyűjti össze. Nagyobb folyók: Tisza, Maros, Szeret, Olt, Zsilt, Prut, Szamos, Temes, Körösök. A természetes tavak közé tartozik a vulkáni kráterben lévő Szent Anna-tó, vagy a Keleti-Kárpátokban hegyomlás következtében létrejött Gyilkos-tó. Románia természeti adottságai kedveznek az idegenforgalomnak. A legtöbb vendéget évek óta a román tengerpart vonzza. A romániai Kárpátokban közkedvelt kiránduló- és üdülőhelyek vannak. A természet kedvelőinek felüdülést és pihenést nyújt ez a vidék. Románia magyar szempontból legérdekesebb idegenforgalmi központja a Székelyföld, ami nemcsak a látnivalói, hanem a kulturális hagyományai miatt is látogatott. Olyan településekre lehet eljutni , amik évtizeddel vagy akár száz évvel elmaradott, ezt teszi a helyet varázslatossá. 

Beutazási feltételek: Mivel az ország az Európai Unió tagja, így útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal lehet belépni az országba. A magyar állampolgárok 6 hónap leforgása alatt 90 napot tartózkodhatnak vízummenetesen Románia területén. Ennél hosszabb tartózkodás esetén tartózkodási engedélyt kell igényelniük a román idegenrendészeti hatóságtól.

Egészségügy: Az országban Európai Egészségbiztosítási kártyával, vagy azt helyettesítő nyomtatvánnyal vehetik igénybe az orvosilag szükséges szolgáltatásokat, a helyi állampolgárokkal azonos feltételekkel.

Vallás: Románia lakóinak többsége (87%) a Román Ortodox Egyház tagja, amely a keleti ortodox kereszténység egyik képviselője. Római katolikus és görög katolikus 5,4%, protestáns 3,7%.  A Fekete-tenger partján fekvő országrészben muzulmán kisebbség él. 

Valuta: Román új lei (RON). Eurót vagy amerikai dollárt lehet váltani. Az árfolyamok között nincsenek nagy különbségek; az utcai csencselők kivételével mindenhol érdemes váltani. 

Strand: A Fekete-tenger partjának üdülőhelyei: Mamaia, Eforie, Mangalia, Neptun, ezek a magyar turisták számára is jól ismertek. Mamaia mellett Eforie Nord, és a Mangalia közelében kiépített Neptun és Olimp a leghíresebb fekete-tengeri üdülőhelyek. Eforie Nord és Eforie Sud üdülőhelyek mellett terül el a magas sótartalmú Techirghiol-tó, amelynek iszapja gyógyhatású.

Biztonság: A közbiztonság viszonylag jó.

Közlekedés: Románia kiterjedt vasúthálózattal rendelkezik. Meglehetősen költségesek a menetjegyek. A költségeket tovább növeli, hogy a gyors- és InterCity vonatok helyjegykötelesek. Erdély több városába, Bakóba és Bukarestbe napi rendszerességgel járnak buszok. A buszok színvonala nem a legjobb, inkább régi, használt buszok közlekednek. A romániai főutak állapota általában jó, de a nagyvárosoktól távoli szakaszokon sokszor találni rossz állapotú utakat. Gyakoriak az útfelújítások is, ahol különösen óvatosan érdemes vezetni. A mellékutak szinte kivétel nélkül siralmas állapotban vannak, nagy részük nyugati kocsikkal járhatatlan. 

Elektromosság: 220 V.

Telefon: Az ország előhívószáma: +40.

Időjárás: Az ország nyugati részén az éghajlat nedves kontinentális, a Kárpátokon túl pedig száraz kontinentális. A tengerparton július második és augusztus első fele a legmelegebb időszak, ilyenkor akár 40 °C-nál is nagyobb lehet a hőség. Szeptemberben még mindig nyárias az időjárás, a 30–35 °C meleg kitűnő strandolási lehetőséget biztosít.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét, szállás díját reggelivel és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők díját, valamint a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Vajdahunyadi vár: F: kb. 30RON/fő, D: kb. 5RON/fő, Ny: kb. 10RON/fő

A fakultatív belépők tájékoztató jellegűek!

A program változásának jogát irodánk fenntartja!

 

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!