Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Dél-Csehország kastélyai

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Jelentkezés
2018. május 19 - 2018. május 21
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Szálloda
Reggeli
Biztosított

Következő időpont: 2018.10.05-07.

Következő időpont: 2018.10.05-07.

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget - Tatabánya, Fortuna Étterem - Győr, Arrabona pihenő 

Kreuzenstein vára és Telc

1.nap: Találkozás Kecskeméten a volt Domus parkolóban, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első állomásunk az alsó-ausztriai Kreuzenstein vára. Ez Ausztria egyik legszebb romantikus várkastélya. A tökéletes állapotú erődítménybe szakadékon átívelő hídon léphetünk be, és indulhatunk egy hamisítatlan középkori időutazásra az alig több mint százéves álomvárba. A várlátogatás után Telc városába érkezünk. Fő látványossága az árkádos, barokk és reneszánsz stílusban épült, főterét ölelő házsor. A csodálatos színekkel festett házak homlokzatai magával ragadó élményt nyújtanak. A városnézést követően továbbutazunk szállásunkra.

Zvikov vára és a Hluboka kastély

2.nap: Reggeli után a cseh várak királyához, Zvíkov várához utazunk. A kastélynak hasáb alakú lakótornya van, valamint egy ezt körülvevő gyönyörű szabadtéri udvara. A falak sokaságát freskók díszítik, a legismertebbek közül néhány a békés és történelmi Szent Vencel-kápolnában található. Továbbutazunk az angliai Windsor-kastély mintájára kialakított Hluboka kastélyhoz. A kastély 140 gazdagon, gyönyörűen berendezett szobájával és 11 tornyával a látogatók egyik kedvenc célpontja Dél-Csehországban. A kastélyok látogatása után visszatérünk szállásunkra.

Cesky Krumlov

3.nap: Reggeli után egy igazi kis ékszerdobozhoz, Cesky Krumlovhoz utazunk, mely a világörökség része. A városka történelmi negyedét körbe öleli a Moldva folyó. Idegenvezetőnkkel megismerkedünk a város nevezetességeivel, majd visszaindulunk Kecskemétre, érkezés a késő éjszakai órákban.

Csehország

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Cseh Köztársaság
 • Főváros: Prága
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 79 000 km²
 • Vallás: római–katolikus, protestáns, ortodox
 • Hivatalos nyelv: cseh

Földrajz: Az ország kelet felől Szlovákiával, északról Lengyelországgal, nyugatról Németországgal és délről Ausztriával határos. A cseh táj nagyon változatos. A nyugati részén található a Cseh-medence, aminek fő folyói az Elba és a Moldva. A medencét hegységek veszik körbe, mint pl. a Sumava, az Érchegység vagy a Szudéták. Ez utóbbiban található az ország legmagasabb pontja a Snezka (1602 m). Az ország keleti részén fekvő Morva-medencét és a Cseh-Morva dombvidék választja el a Cseh-medenvétől.

Beutazási szabályok: Csehország az Európai Unió tagja, így az EU állampolgárok személyi igazolvány birtokában utazhat be az ország területére.

Egészségügy: Csehországban párhuzamosan működnek magán- és állami egészségügyi intézmények. Túlnyomó többségük szerződést kötött a biztosítóval az egészségügyi ellátás nyújtására és térítésére vonatkozóan.

Vallás: Vallási megoszlás: római – katolikus 39%; protestáns 5%; ortodox 3%; felekezeten kívüli: 40%; egyéb 13%.

Valuta: Az ország hivatalos pénznemem a cseh korona, aminek váltópénze a haler. 1 korona= 100 haler.

Biztonság: Csehország biztonsági helyzetét tekintve lényegében nem különbözik Magyarországtól, vagy a vele szomszédos államoktól. Az országot illetően nincs ismert konkrét terrorfenyegetés. Az általános közbiztonság jónak minősíthető, a bűnözési statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak. Ugyanakkor főleg a turisták gyakran esnek zsebtolvajok áldozatául.

Közlekedés: Közlekedési hálózata meglehetősen fejlett. Az ország területén Prágában, Brnoban, Ostrava-Mošnovban és Karlovy Varyban van repülőtér. A vasútvonalak állami tulajdonban vannak. Prága és Hamburg között  van Intercity és Eurocity. A vasút villamosítása jelenleg is tart.

Elektromosság: 220 V, 50 Hz.

Időeltolódás: Közép-európai idő. Csehországban is különbözik a téli és nyári ( GMT+2) időszámítás. 

Telefon: Az ország előhívója: + 420.

Gasztronómia: A csehek egyik legismertebb étele a knédli. A csehek kedvelt itala a sör. Csehországban több házi serfőzde van.

Időjárás: Csehország a mérsékelt éghajlati övben található, négy évszakkal. A telek viszonylag enyhék (az átlagos januári hőmérséklet: -2 °C) és a nyarak nem túlzottan forrók (az átlagos július hőmérséklet: 20 °C), ezért Csehországba gyakorlatilag bármikor el lehet látogatni.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét, a szállást reggelivel és az idegenvezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők összegét, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely irodánkban is köthető.

Belépők:
Kreuzenstein vára: kb. 8€
Zvíkov vára: F: k
b. 70 CZK, 6-18éves korig és 65év felett: kb. 50 CZK
Hluboka kastély: F: kb. 210 CZK, 6-15éves korig, Ny: kb. 150 CZK 

A fakultatív belépők díjai tájékoztató jellegűek!

A program és szálláshely változtatásának jogát fenn tartjuk!

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!