Vber Travel

Buszbérlés06-76/483 ..mutat

Utazási információk06-76/480 ..mutat

Burgenlandi Libafesztivál kastélylátogatással

 • Programok
 • Ország, város
 • Fontos információk
 • Jelentkezés
2017. október 14
 • Gyermekkedvezmény: -12%
 • Nyugdíjas kedvezmény -10%
 • Törzsutas kedvezmény: -10%
Autóbusz
Önellátás
Biztosított

FELSZÁLLÓ HELYEK: Kecskemét, Széchenyivárosi Penny - Lajosmizse, Ceglédi úti buszmegálló - Pesterzsébet, Tesco / Budapest, Népliget – Tatabánya, Fortuna Étterem (M1) – Győr, Arrabona pihenő

Eisenstadt és Rust

Találkozás Kecskeméten, a volt Domus áruház parkolójában, indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Először Eisenstadtba utazunk, ahol az Esterházy-kastélyt látogatjuk meg. A kismartoni Esterházy-kastély, a híres történelmi család központi rezidenciája Burgenland legszebb barokk kastélya. A „Zene és pompa Haydn idejében” témájú program egyedülálló időutazásra hív az Esterházy-kastély zene- és kultúrtörténetén át. Megtekinthető a híres Haydn Terem, amelyet a világ egyik leggyönyörűbb koncertteremének tartanak, és láthatók "Az Esterházy-kastély fénypontjai című kiállítás" olyan különleges tárgyai, amelyek érzékletes módon engednek betekintést a hercegi család ünnepségeinek kultúrájába. A Haydn explozív kiállítás egyedülálló módon mutatja be Joseph Haydn, a kivételes tehetségű művész, világszerte ünnepelt zeneszerző, a vonósnégyes feltalálójának rendkívüli életútját. A kastély felfedezése után Rusztra indulunk. A burgenlandi ősz a színek csodálatos játékát hozza magával, a szüret vidám hangulata lengi be ilyenkor az egész tartományt, az éttermek kínálatában pedig sorra jelennek meg a libából készült finomságok. A házi lúd végül is Burgenland titkos címerállatának számít és mivel az ízletes húsú jószágok évközben a tartomány dús legelőin nevelkedhetnek, minden adott, hogy ősszel igazi finomságként kerüljenek az ínyencek asztalára. A gasztronómiai élményt a tartomány legjobb borai teszik teljessé, amelyek nemzetközi szinten is komoly elismerésnek örvendenek. Mivel az ilyen különleges kulináris élményeknek megfelelő keretet kell biztosítani, idén immár 6. alkalommal rendezik meg a Burgenlandi Libafesztivált, amelyen a gasztronómiai kalandok mellett a kézműves hagyományok és zenei előadások is meghatározó szerepet játszanak. Érkezés Kecskemétre a késő éjszakai órákban.

Ausztria

Általános információk

 • Hivatalos megnevezés: Osztrák Köztársaság
 • Főváros: Bécs
 • Államforma: köztársaság
 • Terület: 83 871 km2
 • Vallás: katolikusok, protestánsok
 • Hivatalos nyelv: német
 • Időeltérés: közép-európai idő (+0 óra)

Földrajz: Ausztria a magyar turisták által 7 leglátogatottabb országa közé tartozik. Ausztria, Magyarország nyugati szomszédja magas alpesi csúcsokkal, romantikus völgyekkel és romantikus városokkal, ideális szabadságunk eltöltéséhez. Az Ausztria szó alatt sokan elképzelnek egy alpesi országot gyönyörű városokkal, mint Bécs vagy Salzburg németül beszélő emberekkel, a kertészeknek képzeletükben megjelennek az alpesi muskátlik és a történelmet kedvelőknek az a tény hogy 1918-ig az Osztrák-Magyar Monarchiának Magyarország része volt. Az Osztrák Köztársaság Európa közepén terül el, stabil gazdasági felépítés és jó biztonsági helyzet jellemzi. Fekvését évszázadokon át áramló számos idegennek köszönheti. Üzleti kapcsolatai, melyekre az öreg Rómaiak még emlékeznek, a világ minden pontjáról nemzeteket vonzottak ide. Ezek a nemzetek magukkal hozták a művészetüket és kultúrájukat, és egyértelműen befolyásolták a mai Ausztria kialakulását.

Beutazási szabályok: A nyugat-európai államok polgárai vízum nélkül, érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába. Sok esetben elég a hivatalos személyigazolvány vagy öt évnél nem régebben lejárt útlevél. Valamennyi Schengeni tagállam között megszűnt a határvizsgálat. Egy a személyazonosságot igazoló okmányt azonban kötelező magánál tartania a beutazónak. A gyerekeknek saját igazolványra van szükségük, vagy valamelyik szülő útlevelében kell szerepelniük.

Vallás:Az osztrákok döntő többsége római katolikus vallású (78%), de vannak kisebb protestáns (főleg lutheránus) közösségek szerte az országban (5%). A bevándorlók közül a törökök és a bosnyákok többnyire muszlim vallásúak. A szerbek a kereszténység keleti formáját követik, azaz a Szerb Ortodox Egyházhoz tartoznak.

Valuta: Euró a hivatalos pénznem. Külföldi fizetőeszközt minden bankban a Bécsi Tőzsde érvényes napi árfolyamán váltanak; pályaudvari és repülőtéri pénzváltóhelyeken az árfolyamon kívül még kezelési költséget is felszámítanak. A legtöbb utazási iroda és szálloda is foglalkozik pénzváltással. Bel- és külföldi fizetőeszközök korlátlan mennyiségben hozhatók be és vihetők ki. Alapvetően a szállásadók, éttermek és az üzletek fogadják el fizetőeszközként a hitelkártyákat. Mégis ajánlatos az üzletkötés előtt tisztázni az adott helyen, hogy elfogadnak-e hitel kártyát és ha igen, milyet.

Biztonság: Az ország közbiztonsága jó.

Közlekedés: A remekül kiépített utakon bármi könnyen és gyorsan elérhető. Nagyszerűen kialakított autóutak és autópályák hálózzák be az országot, valamint a vasútvonalak és buszjáratok is összekötnek minden települést

Elektromosság: 220 V mindenhol. Átalakító tehát nem szükséges.

Időeltolódás: Közép-európai idő (+0 óra)

Telefon: Az ország hívószáma+43. A külföldön kezdeményezett és fogadott hívások, illetve az egyéb külföldön igénybe vett szolgáltatások (pl. rövid szöveges üzenet küldése) díját forintban, Magyarországon kell kiegyenlíteni.

Időjárás: Mérsékelt, kontinentális. A tél hideg (a hegyekben síelésre alkalmas hó, az alacsonyabb vidékeken gyakoribb az eső). A nyár hűvös, alkalmanként záporokkal. Ahogy magasabbra megyünk, a hőmérséklet egyre kisebb. Májustól novemberig kiválóan alkalmas az idő Ausztriába utazni. Különösen az október kellemes, hiszen akkor kevesebb turista fordul meg.

 

A részvételi díj tartalmazza: Az utazás (autóbusz) költségét és az idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: A fakultatív belépők díját, valamint a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, mely irodánkban is köthető!

Belépő:
Esterházy-kastély: kb. 9€/fő

A fakultatív belépők tájékoztató jellegűek!

A program változásának jogát fenntartjuk!

A jelentkezéseket akkor tudjuk véglegesnek tekinteni, ha a fenti részvételi díjat, de minimum a 40%-át előlegként kiegyenlítették. /A fennmaradó összeget az indulás előtt 1 hónappal ki kell egyenlíteni/

Részvételi díjat rendezni lehet:

 • személyesen irodánkban
 • átutalással a visszaigazolás, valamint a számla megérkezése után

Szóljon hozzá!